EVA's survivaltips voor de Gentse Feesten

wrapper2

wrapper

De Gentse Feesten dat is 10 dagen lang genieten van muziek, theater, koude pintjes, maar ook van lekker veggie eten! Wij bundelden onze tips.

Eén ding staat vast: er is ook dit jaar een uitgebreide keuze voor wie wil feesten zonder beesten. Al zijn er wel wat dingen veranderd. Zo vind je Just Like Your Mom dit jaar niet meer bij Sint-Jacobs, maar op Boomtown op de Kouter waar ze opnieuw voor heerlijke vegan brugers, wraps, salades en desserts zullen zorgen.
Bij Sint Jacobs vind je een groot Aziatisch geïnspireerd kraam met veggie burgers en noedels, vegan loempia's en quinoa salade.
Een beetje verder in de Bibliotheekstraat vind je Bakblik. Waar je van falafel, champignons in bierbeslag, salade van rode biet en bulgur en choco brownie kan proeven. Allemaal 100% vegan!
Ook nieuw is de pop up die Le Seitanist en V-BOX organiseren bij Ohne in de Steendam. Je vindt er vegan worstenbroodjes, wraps en cheeseburgers van le seitanist en de ondertussen legendarische snickers freakshake van V-BOX.
Hou je het liever wat gezonder, kies dan voor het buffet van Foodstorms. Allemaal vegan en allemaal lekker! Of ga langs voor een broodje of slaatje bij Mie Vie.
Mokja zorgt voor veggie en vegan opties bij Wijnbar Win in de Burgstraat en Zettu staat op parking petanque.

Tino zorgt met de Loving Hut Express voor een vaste vegan waarde in het Zuidpark en ook restaurant Avalon zorgt zoals elk jaar voor een speciaal Gentse Feestenmenu.

Heb je zelf nog een vegan ontdekking gedaan? Laat het ons weten via nena@evavzw.be, dan nemen we het op in deze lijst!

17/07/2017