Nieuws

In november gaat Horeca Expo weer van start: een vijfdaagse beurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens in Flanders Expo Gent. Het uitgelezen moment voor EVA om te tonen én te laten proeven wat de plantaardige keuken zoal in zijn mars heeft.

Nieuws - 13 oktober '17 - Reacties

Vrijdag 6 oktober startte de Week van de Steak-Friet. Die nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) wil jongeren meer rood vlees doen eten en krijgt daarvoor de steun van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. EVA vzw en Bond Beter Leefmilieu (BBL) vinden het absurd dat op een moment dat er eindelijk een nieuwe, evidence-based voedingsdriehoek is, de minister van Leefmilieu dit initiatief ondermijnt, en dat verschillende departementen binnen onze overheid elkaar zo flagrant tegenspreken en voor de voeten lopen. Meer dan ooit hebben we nood aan een coherent beleid. Om die reden staan EVA vzw en BBL op woensdag 11 oktober om 13u met foodtruck Vegan Delight aan het Vlaams Parlement om gezonde, plantaardige hapjes uit te delen aan de parlementsleden en minister Schauvliege.

Nieuws - 11 oktober '17 - Reacties

Met de Vegucation Masterclasses maakt EVA chefs wegwijs in plantaardige voeding om zo meer veggie maaltijden op de menukaarten te krijgen. Dinsdag 3 oktober begeleidde chef Pieter-Jan Lint acht deelnemers in het Oost West Centrum, hartje Antwerpen. Samen namen ze de plantaardige keuken onder de loep en bereidden een menu met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Nieuws - 9 oktober '17 - Reacties

Een Boodschap van Algemeen Nut waarin iedereen wordt aangemoedigd om minder vlees te eten: het is geen utopie meer, maar vanaf nu een feit. EVA’s filmpje ging begin deze week in première op de VRT. Dit moment voor in de EVA-geschiedenisboeken konden we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Vrijdag 22 september lieten we vol trots ons filmpje in avant-première zien aan de sympathisanten die onze crowdfunding hadden gesteund en daar hoorde een feestje bij. Een gezellige boel!

Nieuws - 29 september '17 - Reacties

Zondag 1 oktober is het Wereld Veggie Dag. EVA roept iedereen op om die dag vegetarisch te eten en een foto van zijn maaltijd te posten met de hashtag #wereldveggiedag. Naar aanleiding van die heugelijke dag kondigen we ook met veel trots onze Boodschap van Algemeen Nut aan, die mensen aanmoedigt om minder vlees te consumeren. De komende weken te spotten op de VRT!

Nieuws - 26 september '17 - Reacties

Vegan spreads bij Lidl, vegan raw cakes bij Delhaize, een veggieburger bij McDonald's en een veggie productielijn bij vleesbedrijf Aoste, het zijn maar enkele voorbeelden van commerciële spelers die de voorbije maanden investeerden in de veggie markt. En dan zijn er nog de vele start ups en kleinere vegan zaken die overal als paddenstoelen uit de grond schieten. Een goede zaak? Wij vinden van wel.

Nieuws - 26 september '17 - Reacties

Pagina's